Marketing Automation – אוטומציה שיווקית

דף הבית » Marketing Automation – אוטומציה שיווקית
היא טכניקה שמשתמשים בה על מנת לנהל תהליכי שיווק בצורה אוטומטית בכמה ערוצי שיווק בו זמנית. על מנת למקסם את התוצאות אנו בונים תהליכים שמופעלים באמצעות טריגרים שאותם קבענו והגדרנו מראש.

היא טכניקה שמשתמשים בה על מנת לנהל תהליכי שיווק בצורה אוטומטית בכמה ערוצי שיווק בו זמנית. על מנת למקסם את התוצאות אנו בונים תהליכים שמופעלים באמצעות טריגרים שאותם קבענו והגדרנו מראש.

למשל, כאשר אנחנו עושים פילוח בדאטה שברשותנו אנו יכולים לקבוע כי כל הלקוחות שילחצו על הבאנר השיווקי X יופנו לדף Y. למעשה,כל טריגר שקבענו,

מניע לפעולת המשך שנקבעה מראש ובתזמון שנקבע במערכת השיווק האוטומטית.

 

למד את התנהגות הלקוח:

  • דיוור – נקבע מראש פעולה שתתרחש במידע והלקוח שלנו קיבל מאיתנו דואר אלקטרוני ופתח אותו. במידה ורוב המיילים לא יפתחו גם מכך נוכל להבין הרבה. יתכן למשל ששורת הנושא חשודה או לא ברורה או שפנינו לפילוח הלא נכון מרשימת הלקוחות.
  • הודעות – שליחת מידע שיווקי שונה ללקוחות בהתאם לאופן התגובה שלהם.
  • A/B טסטינג – אנו יכולים לבצע בדיקה פשוטה דרך מערכת האוטמציה ולשלוח לאותו הפילוח שקבענו שני באנרים או דוגמאות אחרות שנראות כמעט זהות אך הטריגרים בכל אחת מהן שונה. ככל שיותר אנשים יקליקו או יבצעו פעולה אחרת שאנו צריכים נדע מה מוצלח יותר. כבית עסק, כמות המידע שניתן להשיג ממבדקים אלו היא עצומה. לעיתים נקבעים או מבוטלים פרויקטים בעקבות כך. המבחן הוא אובייקטיבי ומדיד.
  • סקרים – אנו יכולים לשלוח מבדקים ללקוחות שלנו. לדוגמא, לאחרונה ניתן לראות כי חברות הסלולר משתמשות בכך לאחר שיחה עם נציג. הלקוח מקבל מסרון. במסרון הלקוח יכול לבחור אם לענות על הסקר. במידה ובחר שכן, הוא יועבר לדף אינטרנטי עם מספר שאלות על השירות שקיבל. מבחינת הלקוח מדובר בערכים של אמון ומשוב כן על החברה.
  • גבולות – במערכות האוטומציה השמים הם הגבול. אתה כבית עסק יכול לקבוע מספר רב של תנאים בהתאם להתנהגות הלקוחות. לזה קוראים, טריגרים חכמים. אנו יכולים לבחור להוביל את הלקוח שלנו תוך למידה על התנהגותו הצרכנית ולנתב אותו.
  • הסקת מסקנות – המערכת כה משוכללת שהיא מספקת דוח מפורט המדגים לנו את התנהגות הלקוחות שלנו ועוזר לנו להחליט מה הצעדים הבאים. לעיתים אנחנו נופתע ונגלה פרטים חדשים. למשל, בדף הצטרפות לאתר שלנו לאחרונה ראינו אחוזי פרישה גבוהים. משמע, הלקוחות לא סיימו את ההרשמה. דרך הדוח שהמערכת תפיק נצליח לגלות באיזה שלב נטש הלקוח. ייתכן שהוספנו סעיף לא רלוונטי או שהתהליך מייגע.
אולי יעניין אותך גם...
בעולם ניהולי קשרי הלקוחות, העמוס תוכנות ושיפורים, תוכנה אחת בולטת מעל ליתר: בואו להכיר את Microsoft Dynamics CRM.
ההחלטה על רכישת מערכת Dynamics CRM היא החלטה חשובה שכוללת שיקולים רבים. אבל, אל הליך ההתאמה ורכישת הרישיון של המערכת מצטרף גם הליך ההטמעה של המערכת בתוך הארגון. אז מהו אותו תהליך הטמעה ומה הדגשים בעת ביצוע הליך הטמעה שכזה?
מערכות Microsoft Dynamics CRM כבר מזמן הפכו לכלי העבודה העיקרי של ארגונים רבים מסביב לעולם. הליך ההתאמה וההטמעה של המערכת מוכרים לכולם אבל עדיין ישנם כמה דגשים חשובים שבלעדיהם הליך השילוב של המערכת בארגון עלול להפוך למעמסה מורכבת במיוחד.
שוק מערכות CRM סוער יותר מאי פעם, מאז כניסתה של חברת Microsoft לשוק השוק נפתח ולא מפסיק לספק לנו חדשות. המלחמה בין 2 המעצמות Microsoft CRM & Salesforce והגודש של מערכות מקומיות, מספק לנו כצרכנים מערכות תוכנה וטכנולוגיות מתקדמות לקידום השיווק והמכירות שלנו.
לאור פניות רבות של לקוחות וכן לאור ערפל הגדול שיוצרים ספקים שונים בנושא תמחור עלויות תוכנה החלטנו להוציא מסמך המסכם ככל שניתן את הדעות בעד ונגד השכרת תוכנה. המסמך בא על מנת לתת למשתמש המתלבט, כלים לקבלת החלטה.
יש תקופות שבהן נדמה שאנחנו מוקפים סקרים, והדבר נכון במיוחד אחת לכמה שנים, לקראת בחירות לכנסת. אז נכנסת המדינה כולה לתזזית סקרנית, ואמצעי התקשורת מפרסמים סקר אחר סקר, בתקווה לחזות בהצלחה את תוצאות הבחירות. רובנו נתקלנו פה ושם במושגים מעולם הסקרים, וסביר להניח שגם בסוקרים טלפוניים שביקשו לשאול לדעתנו או להיכרותנו עם נושא או מוצר מסוים.
phone icon
webthenet עיצוב ובניית אתרים

כמה פרטים קטנים

דילוג לתוכן